Запрацював Центр довузівської підготовки для КПІ

Нарешті на повну потужність запрацював Центр довузівської підготовки для КПІ ім. Ігоря Сікорського у місті Ханчжоу (Китайська Народна Республіка).

Центр довузівської підготовки був урочисто відкритий 18 серпня 2020 р. першим проректором Юрієм Якименком та президентом компанії «Zhejiang Xipei Education Technology Co., Ltd.» паном Мао Їфеєм. Вже другий тиждень поспіль майбутні студенти нашого університету вивчають українську мову в дистанційному режимі. В рамках проєкту заплановано протягом 10 місяців не лише навчити китайських слухачів володіти українською мовою на рівні не нижче B1, але й покращити їх знання фізики, математики, хімії, географії та інших предметів, необхідних для вступу до університету. Наразі за освітніми програмами КПІ ім. Ігоря Сікорського проходять підготовку 60 слухачів.

Створення такого Центру довузівської підготовки за межами України стало можливим завдяки компанії «Zhejiang Xipei Education Technology Co., Ltd.», яка організувала взимку 2020 р. «Саміт китайсько-українського освітньо-культурного обміну» в м. Ханчжоу, в якому брали участь представники КПІ ім. Ігоря Сікорського. На згаданому саміті 12 найкращих закладів вищої освіти України мали можливість представити свої здобутки, науково-технічний потенціал та перспективи у майбутній міжнародній освітній співпраці.

Для КПІ ім. Ігоря Сікорського це перший такий досвід виходу на міжнародний ринок освітніх послуг. Для успішної реалізації такого проєкту був задіяний цілий ряд підрозділів університету та наші китайські партнери.

Навчання здійснюється у змішаній формі з використанням сучасного обладнання та методик вивчення української мови, розроблених найкращими викладачами Центру міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського.

222

Після завершення двох тижнів навчання китайські партнери, а що більш важливо – слухачі Центру довузівської підготовки, засвідчують свою зацікавленість у вивченні української мови, культури та подальшого навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Центр міжнародної освіти щиро бажає міцного здоров’я, успіхів у навчанні та натхнення у роботі слухачам Центру довузівської підготовки для КПІ ім. Ігоря Сікорського у місті Ханчжоу та ще раз висловлює працівникам компанії «Zhejiang Xipei Education Technology Co., Ltd.» свою вдячність за організацію та супровід навчального процесу.

111

No tags for this post.