Oturma İzni

Ukrayna’da geçici oturma izni belgesini almak için, yabancı uyruklu vatandaş Ukrayna’ya geldikten sonra üç gün içerisinde Uluslararası Eğitim Merkezi’nin Pasaport-vize Bölümü’ne aşağıda belirtilmiş olan evrakları vermelidir:
1. Dilekçe.
2. Yabancı vatandaş olduğunu gösteren pasaport ve D-vizesini (Mevzuat ve Ukrayna uluslararası sözleşmelerine göre uygunsa),vize ve kişisel bilgilerin olduğu sayfalarının kopyalarını vermelidir.
3. Pasaportun Ukraynacası, çeviri, noter veya tercüme bürosu tarafından onaylanmalıdır.
4. Devlet gümrük vergisini ödediğini gösteren makbuzu vermelidir.
5. Yabancı uyruklu vatandaşın 6 tane fotoğrafı 3,5x4,5 sm boyutlarında (mat kağıtta) verilmelidir.

Ukrayna’da oturma izni okuma süresi içinde geçerlidir.
Oturma izni geçerli olduğu süre icinde, 2-3. Maddelerde belirlenmiş olan evraklarında bir değişiklik olduğu zaman, bu evraklar, değişme tarihinden itibaren 10 gün içerisinde Uluslararası Eğitim Merkezi’nin Pasaport-Vize Bölümü’ne verilmelidir.
Belge, yabancı vatandaşa dilekçe imzaladığı zaman verilmekte, pasaportun son sayfasında belge verildiği yazılmakta, Göç İdaresi Müdürlüğü’nün mührü vurulmaktadır.
Yabancı öğrenci, Belgeyi aldıktan sonra 10 gün içerisinde ikamet adresini tescil etmeli, adres değiştiğinde, Ukrayna “Hareket etme özgürlüğü ve Ukrayna’da ikamet adresi seçme hakkına sahip olması” adlı Kanunu’na göre tekrar tescil etmelidir.

Eğitim süresi bittikten sonra, belge süresinin uzatılmasına sebep olmadığı zaman veya öğrencinin üniversiteden ayrıldığı zaman, yabancı uyruklu vatandaş:
1. Yedi gün içerisinde tescil edildiği ikamet adresini Sicilden kaldırmalıdır.
2. Geçici oturma izni belgesini ve pasaportunu Uluslararası Eğitim Merkezi’nin Pasaport-Vize Bölümü’ne (31. Bina, 2-01. Oda) vermelidir.
3. Göç İdaresi Müdürlüğünden “Karar” ve pasaportunu almalı. Pasaportunda Ukrayna’da geçici oturma izni iptal edilmektedir.
4. Ukrayna sınırları dışına çıkmalıdır.

Send link to: